Arrow Left Arrow Right

Lazio Sport

Club Košice

Legenda je len jedna...

Lazio Košice vzniklo v roku 1990, keď sa partia futbalových nadšencov, ktorá dovtedy hrala v telocvični na gymnáziu L. Novomeského rozhodla, že si prihlásením do 1. ročníka mestskej ligy sálového futbalu zmeria sily aj s inými mužstvami v rámci Košíc. V roku 2012 vzniklo Občianske združenie Lazio Sport Club Košice, ktoré je dobrovoľným združením občanov, fyzických a právnických osôb, ktoré sa združili s cieľom športového vyžitia svojich členov vo futsale, bedmintone, florbale, hokeji a tenise, organizovania súťaží pre mládež a rekreačných športovcov a zúčastňovať sa súťaží organizovaných inými športovými združeniami.

miniliga 1995/1996

1.kolo – 15.09.1995
KPMF – LAZIO 3 : 7 (0 : 3)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R., Jonec (1), Lukács (1), Vágner O. (2), Blaga V. (1), Blaga P. (2), Lelák
Po vyrovnanom úvode a dvoch nepremenených šanciach KPMF plne prevzalo taktovku zápasu do rúk Lazio. Už do polčasu bolo 0 : 3. V úvode 2. polčasu sa síce KMPMF podarilo znížiť gólom z penalty, ale šnúrou 4 gólov Lazio rozhodlo o osude stretnutia. V závere sa podarilo KPMF skorigovať výsledok na 3 : 7. V mužstve Lazia spoľahlivo zachytal Ruttkay a celý kolektív podal vynikajúci výkon, do ktorého vhodne zapadol talentovaný mladý Lelák.

 

2.kolo – 23.09.1995
LAZIO – MADAM 8 : 4 (5 : 1)
Ruttkay – Bačo R. (1), Jonec (2), Lukács, Vágner O. (1), Blaga V. (2), Blaga P. (2), Lelák
Od začiatku zápasu bola jediná otázka – výška skóre v prospech Lazia. Krátko pred polčasom to bolo už 5 : 0, keď sa strelecky zaskveli bratia Blagovci, ktorým góly vypracoval Richard Bačo. Po vylúčení brankára Ruttkaya, ktorý zahral rukou mimo bránkové územie, sa hra vyrovnala a Madamu sa podarilo znížiť. V závere sa opäť prejavila herná a taktická vyspelosť mužstva Lazia.

 

3.kolo – 30.09.1995
R.A.T – LAZIO 2 : 5 (1 : 2)
Bulejčík – Bačo T. (1), Bačo R. (2), Jonec (1), Lukács (1), Blaga V.
Po vyrovnanom úvode sa do vedenia dostalo mužstvo R.A.T avšak Lazio dokázalo do prestávky nie len vyrovnať, ale aj strhnúť vedenie na svoju stranu. Na začiatku 2.polčasu sa striedali šance na oboch stranách avšak obaja brankári Bulejčík a Király chytali spoľahlivo. Až tretí gól v sieti R.A.T definitívne zlomil odpor a záver stretnutia sa dohrával v pohľadnom tempe.

 

4.kolo – 07.10.1995
NEAPOL – LAZIO 1 : 6 (1 : 1)
Ruttkay – Bačo T. (1), Bačo R., Jonec (1), Lukács, Vágner O. (1), Blaga V., Blaga P., Lelák (1)
Mužstvo Neapolu začalo tento zápas opatrne a so statickou obranou. Lazio si vypracovalo nejednu výbornú príležitosť avšak v bránke chytal výborný Knuth. Lelák svojim prvým gólom v mužstve Lazia dostal do vedenia Lazio avšak vzápätí po chybe Ota Vágnera Neapol vyrovnal. V 2.polčase sa prejavila lepšia fyzická pripravenosť Lazia a po strelení druhého gólu bolo o výsledku rozhodnuté.

 

5.kolo – 14.10.1995
LAZIO – CELTIC 4 : 2 (1 : 1)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R., Jonec (1), Lukács (2), Vágner O., Blaga V., Lelák (1)
Obe mužstvá začali so zabezpečenou obranou, preto bolo vyložených príležitostí pomenej. Po jednej nevinnej akcii Celticu sa dobre orientoval Majerčák a prehodil vybiehajúceho Ruttkaya. Lazio však ešte do polčasu vyrovnalo gólom Leláka po vyšachovaní obrany Celticu a prihrávke Riša Bača. Na začiatku 2.polčasu sa Lazio dostalo do vedenia kurióznym gólom Joneca, ktorý pätičkou umiestnil loptu do opačného rohu. Po tomto góle sa Celtic vrhol do útoku, čo patrične využilo Lazio, keď z protiútoku vsietil Lukács tretí gól svojho mužstva. Síce hneď po rozohratí ešte Celtic znížil na 2 : 3 avšak konečné slovo malo opäť Lazio, keď z priameho kopu stanovil Lukács na 4 : 2.

 

6.kolo – 21.10.1995
BANÍK – LAZIO 4 : 8 (1 : 4)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R. (2), Jonec (2), Lukács, Vágner O. (1), Blaga V. (1), Blaga P. (1), Lelák (1)
Lazio sa po rýchlych kombináciách hneď na začiatku dostalo do vedenia a svoj náskok postupne zvyšovalo na 4 : 0. Až v závere sa dostal k slovu aj Baník a znížil. Druhý polčas sa niesol v rovnakom tlaku Lazia z čoho pramenili ďalšie góly. To zapríčinilo aj chvíľkovú nepozornosť a hráčom Baníka sa podarilo v závere prikrášliť výsledok.

 

7.kolo – 28.10.1995
LAZIO – INFORMATIKA 10 : 4 (5 : 1)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R. (2), Jonec (3), Lukács (1), Vágner O. (3), Blaga V. (1)
Bol to jeden z ľahších súperov Lazia v tomto ročníku. Od začiatku pôsobil odovzdaným dojmom. Až za stavu 5 : 0 sa im podarilo znížiť po chybe obrany. Druhý polčas sa niesol jasne v réžii Lazia a nebyť nepozornosti v obrane rozdiel skóre mohol byť oveľa väčší.

 

8.kolo – 04.11.1995
FEYENORD – LAZIO 3 : 7 (1 : 4)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R., Jonec (1), Lukács, Vágner O. (1), Blaga P. (2), Lelák (3)
Úvod stretnutia lepšie vyšiel Laziu, keď Lelák 3x skóroval a hráčí Feyenordu stačili odpovedať len raz. Účinná taktika Lazia – napádanie súpera v ich hĺbke poľa slávila úspech. 2.polčas začal v znamení prvého, keď hneď v úvode Peťo Blaga zvýšil na 1 : 5. Potom niekoľko výborných príležitostí Lazio nevyužilo a Feyenordu sa podarilo po dvoch ojedinelých akciách znížiť na 3 : 5. Hra znervóznela, avšak vzápätí Jonec a Blaga stanovili konečný výsledok. Hralo sa za neustáleho sneženia a chladného počasia.

 

9.kolo – 11.11.1995
LAZIO – KIMEX 1 : 1 (0 : 1)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R., Jonec, Lukács (1), Vágner O., Blaga V., Lelák, Lalkovič
Za nepriaznivého počasia na čiastočne zľadovateľom povrchu sa hral obojstranne nervózny zápas. Hráči Kimexu od začiatku vyrukovali s veľmi tvrdou, miestami až zákernou hrou. Ich zámer vyšiel, pretože Lazio sa dostalo do šancí len málokrát. Hráči Kimexu štyria bránili a z ojedinelého protiútoku strelili vedúci gól. Hrači Lazia ešt eviac znervózneli, kombinácie viazli a ani šťastena nestála na ich strane. V 2.polčase Lazio vystupňovalo tlak z čoho vyťažili vyrovnávajúci gól z nariadenej penalty za ruku. Po góle Lazio mohlo pridať aj víťazný, ale Kimex so šťastím odvracal každú príležitosť. A keď už bol brankár prekonaný, pomohla mu žrď alebo nepresná strela Joneca pred prázdnou bránkou. To vštko znamenalo prvú stratu bodu Lazia v tomto ročníku.

 

10.kolo – 18.11.1995
TRADE TRANS – LAZIO 1 : 6 (0 : 1)
Ruttkay – Bačo T. (1), Bačo R. (2), Jonec (2), Lukács (1), Vágner O., Blaga P., Blaga V., Lelák, Lalkovič
Zápas za veľmi chladného počasia mal iba priemernú úroveň. Hráči Trade Transu sa od začiatku zamerali na obranu s úmyslom inkasovať čo najmenej. 1.polčas im tento zámer vychádzal, ale v 2.polčase už nestačili odolávať sústavnému tlaku Lazia, ktorý celkom jednoznačne a poľahky zdolal tohto súpera. Týmto víťazstvom sa Lazio vrátilo na špicu tabuľky, pretože Orvis len remizoval s KPMF.

 

11.kolo – 23.11.1995
LAZIO – SCARABEUS 10 : 2 (5 : 1)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R. (3), Jonec (4), Lukács (2), Vágner O., Blaga V., Lelák, Lalkovič
Posledný zápas jesennej časti sa predohrával v hádzanárskej hale VŠA. Stretnutie malo jednoznačný priebeh, keď hráči Lazia sa dostali rýchlo do vedenia a tesne pred prestávkou to bolo už 5 : 0. 2.polčas priniesol rovnaký obraz hry a pre Lazio to bolo jedno z najľahších víťazstiev v súťaži. Týmto víťazstvom potvrdilo Lazio vedúce postavenie v tabuľke a prezimuje na čele tabuľky.

 

12.kolo – 23.03.1996
RELIMEX – LAZIO 1 : 4 (1 : 1)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R. (2), Jonec (1), Lukács, Vágner O. (1), Blaga P.
Po obojstranne vyrovnanom úvode sa do vedenia dostalo Lazio zásluhou Riša Bača. O niekoľko minút však Andor vyrovnal a začínalo sa odznovu. Šance sa striedali na oboch stranách, ale brankári stáli na svojom mieste. V 2.polčase Lazio zvýšilo obrátky, ale mnoho šancí ostalo nevyužitých (Vágner, Lukács). Napokon sa ujala tečovaná strela Riša Bača. Relimex sa snažil opäť vyrovnať, ale v zápätí po rohovom kope dal Jonec na 1 : 3. V závere ešte Vágner prikrášlil na 4 : 1 a dohrávalo sa v kľudnej atmosfére.

 

13.kolo – 30.03.1996
LAZIO – ORVIS 1 : 2 (0 : 0)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R., Jonec, Lukács, Vágner O. (1), Blaga P.
V šlágri 13.kola na seba narazili mužstvá, ktoré v tomto ročníku ešte neprehrali. 1.polčas sa niesol v znamení obojstranne pozornej hry. Nik nechcel urobiť chybu, ktorá by bola osudná. Viac šancí si vytvorilo Lazio, ale ani Vágner ani Jonec nedokázali streliť gól. V 2.polčase sa obraz hry nezmenil až do chvíle, kým Človečko nestrelil vedúci gól Orvisu. Od tohto momentu Lazio vrhlo všetky sily do útoku. Útočil aj brankár Ruttkay a práve tento moment využil opäť Človečko a zvýšil do prázdnej bránky na 0 : 2. O niekoľko minút však Vágner s pomocou obrany Orvisu znížil na 1 : 2, ale vyrovnať sa už nepodarilo.

 

14.kolo – 06.04.1996
KONŠTRUKTA – LAZIO 1 : 4 (0 : 1)
Ruttkay – Bačo T. (1), Bačo R. (1), Lukács (1), Vágner O. (1), Blaga P., Blaga V., Soták (1)
Mužstvo Konštrukty nastúpilo posilnené Štecákom a od začiatku sa to prejavilo na ich hre. Vytvorili si dve šance, ktoré však ostali nevyužité. V úvode po nepresnom verdikte rozhodcu neudržal nervy na uzde Vágner a za to inkasoval červenú kartu. V 5 minútovom oslabení o 1 hráča Lazio umnou hrou nepustilo Konštruktu do šance. Naopak po vypršaní trestu Rišo Bačo dal vedúci gól. V 2.polčase sa šance striedali na oboch stranách až kým po netaktickom vybehnutí brankára Konštrukty Stacha dal gól do prázdnej bránky Tomi Bačo. Konštrukta vsadila všetko na jednu kartu a útočila aj s brankárom, čo potrestali Lukács a Soták. V zápase rozhodol jednoznačne výkon brankára Ruttkaya, ktorý bol neprekonateľný.

 

15.kolo – 11.04.1996 – predohrávka
LAZIO – COSMOS 15 : 2 (9 : 0)
Ruttkay – Bačo T. (1), Bačo R. (4), Jonec (5), Lukács, Vágner O., Blaga P., Blaga V. (3)
V predohrávke posledného kola základnej časti sa zrodil rekordný výsledok. Od začiatku nebolo pochýb o víťazovi, otázkou bola iba výška skóre. Vďaka jednoduchým a rýchlym kombináciám skóre utešene narastalo. a v 1.polčase bolo už 9 : 0. 2.polčas sa Cosmos bránil so všetkými hráčmi, aby zabránil pohrome, ale napriek tomu kapituloval ešte 6-krát. Dohrávalo sa už v tréningovom tempe a myslelo sa už na zápasy v osmičke bojujúcej o majstra.

 

NADSTAVBA o TITUL

 

16.kolo – 20.04.1996
LAZIO – SCARABEUS 5 : 5 (3 : 1)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R. (2), Jonec, Lukács (1), Vágner O., Blaga P., Blaga V., Soták
V 1.kole nadstavby sa zrodil prekvapujúci výsledok. Hoci úvod tomu nenasvedčoval. Lazio sa dostalo do vedenia a postupne zvýšilo až na 3 : 0. To prinieslo uspokojenie až prehnané, čo Scarabeus využil a znížil v závere 1.polčasu na 3 : 1. V 2.polčase najprv znížilo na 3 : 2 a dokonca z penalty vyrovnali na 3 : 3. Lazio vrhlo všetky sily do útoku, útočilo aj s brankárom, čo hostia využili a strelili do prázdnej bránky dva góly. V záverečných dvoch minútach sa predsa len podarilo Laziu vyrovnať na  5 : 5.

 

17.kolo – 27.04.1996
LAZIO – RELIMEX 1 : 0 (0 : 0)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R., Jonec, Lukács (1), Vágner O., Blaga P.
Lazio ako favorit stretnutia nastúpil veľmi sebavedome, na čo mohlo doplatiť. Hra nemala spád nakoľko Relimex sa uspokojil s bránením a odkopávaním lopty. Lazio hralo bez pohybu a hráči si mysleli, že gól padne sám. Až v 2.polčase sa obraz hry zmenil, Lazio zvýšilo pohyb a vytváralo si jednu šancu za druhou. Gólu sa ale dočkali až 3 minúty pred konocm po perfektnej prihrávke Ruttkaya a Riša Bača skóroval Lukács.

 

18.kolo – 04.05.1996
LAZIO – KONŠTRUKTA 11 : 6 (6 : 1)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R., Jonec, Lukács, Vágner O., Blaga P., Blaga V., Soták
Po vyrovnanom úvode a veľkej príležitosti Konštrukty sa Lazio rozohralo k veľmi dobrému výkonu. Kombinácie na jeden dotyk mali úspech a skóre utešene narastalo. V 2.polčase v dôsledku vysokého skóre došlo medzi hráčmi Lazia k sebauspokojeniu, čo súper využil na skorigovanie výsledku. Tieňom zápasu bola potýčka Riša Bača s brankárom hostí Stachom, ktorý neuniesol psychicky prehru svojho mužstva.

 

19.kolo – 09.05.1996
LAZIO – CELTIC 6 : 3 (2 : 3)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R. (2), Jonec (1), Lukács (2), Vágner O. (1), Blaga V., Soták
V 1.polčase mali navrch hráči Celticu, ktorí mali dobrý pohyb, rýchle kombinácie zakončovali účinnou streľbou. Lazio pôsobilo akosi malátne a nevedelo sa dostať do tempa. Až po prestávke hráči Lazia dôsledným pressingom prinútili súpera k chybám, z čoho pramenili góly v sieti Celticu. Najmä základná štvorka sa mierou vrchovatou pričinila o zvrat v zápase.

 

20.kolo – 18.05.1996
LAZIO – KPMF 3 : 2 (3 : 1)
Ruttkay – Bačo T., Bačo R. (1), Jonec, Lukács (2), Vágner O., Blaga V., Soták, Blaga P.
V obojstranne výbornom stretnutí sa šance striedali na oboch stranách. Na úvodný gól Lazia súper pohotovo reagoval a vyrovnal. V závere 1.polčasu však najprv Rišo Bačo a potom Lukács dostali Lazio do dvojgólového vedenia. 2.polčas sa KPMF všemožne snažili vyrovnať, ale naopak bolo to Lazio, ktoré strieľalo penaltu, ale Ruttkay zaváhal. KMPF napokon predsa len znížilo na rozdiel gólu, ale Lazio už udržalo víťazstvo až do konca.

 

21.kolo – 25.05.1996
LAZIO – INFORMATIKA 6 : 4 (3 : 1)
Ruttkay – Bačo R., Jonec (2), Lukács (2), Vágner O. (1), Blaga V., Soták, Blaga P. (1)
V úvode stretnutia síce pohrozila Informatika, ale potom jasne dominovali hráči Lazia, ktorí po perfektných kombinačných akciách viedli už 3 : 0. Potom prišlo poľavenie, čo hostia vždy využili na zníženie náskoku domácich. 2.polčas sa niesol v rovnakom duchu ako prvý a hráči Lazia už viac mysleli na posledný zápas ročníka – o rozhodujúci zápas o titul Majstra Košíc s Orvisom.

 
22.kolo – 01.06.1996
LAZIO – ORVIS 0 : 1 (0 : 0)
…………………………………………………..

 
 
 

Vianočný turnaj 1995
Turnaj o pohár námestníka primátora mesta v malom futbale
26.12-30.12.1995

 

A skupina: BRASIL, CELTIC, BARCA, TWINGO, FURČIANSKA ZÁHRADA
B skupina: ARGUS, LAZIO, NEAPOL, ATLETICO, ALKO 92
C skupina: SANTA CLAUS, MANCHESTER, K+K, MUŽSTVO SNOV, FEYENORD
D skupina: TRYSKÁČ, STARS, WINBLEDON, MAPAM, CC DIERA

 

LAZIO – ARGUS 2 : 4, NEAPOL 4 : 2, ATLETICO 4 : 1, ALKO 92 7 : 0

 

LAZIO – K+K 6 : 2, TRYSKÁČ 4 : 4 penalty 3 : 1

 

LAZIO – TRYSKÁč 4 : 3, ARGUS 0 : 3

 

Semifinále: SANTA CLAUS – LAZIO 4 : 5

 

Finále: LAZIO – ARGUS 3 : 0

TOPlist